Srečanje Skupnosti vrtičkarjev Prevalje v mesecu marcu

11mar2014

Srečanje Skupnosti vrtičkarjev Prevalje v mesecu marcu

  • Objavil N. H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Naše srečanje Skupnosti vrtičkarjev Prevalje, ki je bilo 6. 3. 2014, smo združili s tečajem biodinamike. Predavala nam je naša članica Nuša Hamler na temo Kompost in kompostni preparati. Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno, saj si biodinamiki ne predstavljamo obdelovanja zemlje brez kvalitetnega komposta, zato je  pomembno, da imamo čim več znanja na tem področju.

 

Nuša nam je razložila tudi uporabo setvenega koledarja po M. Thun, kjer so navodila, ki se jih je dobro držati, da bi imeli čim več uspeha pri pridelovanju zdravega sadja in zelenjave. Dobili smo tudi navodila, kako opraviti pletev v maju in juniju, da v našem vrtu ne bo plevela ali pa ga bo čim manj.

 

Po končanem predavanju nas je naša predsednica Ljuba Plazl seznanila s programom dela SV Občine Prevalje za leto 2014. Program je zasnovan tako, da se bodo izvajale aktivnosti na področju izobraževanja, nabiranja zdravilnih rastlin, zakopavanja in izkopavanja preparatov, zaključevanja kompostnikov, skupnega mešanja preparatov za naše člane itd. Aktivno bomo sodelovali tudi pri razvojnem planu občine Prevalje, kjer se planira vzpostavitev Urbanih vrtov Prevalj.

Poleg vseh obveznosti v SV se bomo udeleževali še vseh dejavnosti v krovnem društvu Ajda.

 

Za kulturni utrinek je poskrbela Ana Vastl, ki nam je veselo zaigrala na harmoniko.

 

20140306_170830

 

Zapisala: Katka Fužir

Fotografije: Katka Fužir