1. srečanje otrok, staršev in mentorjev šolskih vrtov Koroške

06okt2014

1. srečanje otrok, staršev in mentorjev šolskih vrtov Koroške

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

V sredo, 24. septembra 2014, se je na OŠ Mislinja odvijalo 1. srečanje otrok, staršev in mentorjev šolskih vrtov Koroške.  Zbrali smo se v idiličnem okolju našega vrta, kjer so si obiskovalci lahko ogledali zeliščni in zelenjavni vrt, sadovnjak, gredice z brusnicami, borovnicami in aronijo, v sklopu vrta imamo tudi čebelnjak, medena okrasna grmičevja, hotel za živali,učilnico na prostem.

 

Untitled2

 

V okviru kulturnega programa učencev naše šole, ki ga je pripravila ga. Metka Vogrinec, so navzoče nagovorili: ravnateljica OŠ Mislinja, mag. Natalija Aber Jordan, župan Občine Mislinja, g. Franc Šilak, predsednica Društva Ajda Koroška, ga. Antonija Ločičnik in mentorica šolskega vrta na OŠ Mislinja, ga. Sonja Blažun.

Druženje smo nato nadaljevali v manjših skupinah. Mentorji, starši in gostje so v prostorih šole sodelovali na predavanju in izmenjavi strokovnih nasvetov. Učenci pa so bili razdeljeni v štiri delavnice: likovno, kuharsko, tehnično in vrtnarsko.  V delavnicah so učenci urili svoje znanje in spretnosti in s tem ustvarili darilca, ki so jih po končanem srečanju lahko odnesli domov. V okviru delavnic so učenci izdelali čajne in dišeče vrečice, barvali glinene lončke, kuhali marmelado in pekli piškote ter oblikovali plan zasaditve v zelenjavnem vrtu, z upoštevanjem: kolobarjenja, gnojenja in dobrih sosed.

 

Untitled

 

Preden smo se poslovili, smo se še enkrat zbrali na vrtu, kjer so učenci poročali in predstavili delo v svojih delavnicah, nato smo se ob pogostitvi okrepčali in si izbrali spominek na to čudovito druženje.

 

 

Zapisala: Sonja Blažun

Fotografije: Petra Cifer