Uporabnost in koristnost bakrenega orodja (Tomaž Kvasnik)

06dec2014

Uporabnost in koristnost bakrenega orodja (Tomaž Kvasnik)

  • Objavil N. H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Tomaž Kvasnik je glasbenik in poznavalec zvoka in njegovih učinkov. Skupaj s poznavalci zvoka je snovatelj prvega slovenskega gonga. S starodavnim Kitajskim gongom izvaja zvočne kopeli, ki delujejo na človeka na preobražanju na vseh nivojih. Del take kopeli smo bili deležni tudi slušatelji Tomaža Kvasnika v Dvorcu Bukovje.

 

2

 

Se pa Matjaž ukvarja tudi z izdelovanjem bakrenega orodja. Skupaj s še nekaj obrtniškimi mojstri je razvil orodje iz masivnega brona, zlitine bakra in kositra in z ročaji, narejenimi iz lesa slovenskih gozdov. Baker je redka kovina z izjemnimi lastnostmi, ki spada med naravno obarvane kovine. Je izjemen medij. Če bakra primanjkuje v zemlji ali v našem organizmu, to privede do pomanjkanja življenjske sile.

 

3

 

Uporaba bakrenega orodja se dobro obnese pri obdelovanju zemlje, saj bakrove sledi povzročajo spremembe na pH zemlje, spodbujajo rast koristnih mikroorganizmov, ionizirajo vodo in vitalizirajo prst in rastline. Ko delamo z bakrenim orodjem opazimo, da je količnik trenja mnogo manjši kot kadar delamo z orodji iz drugih materialov.

 

Nenazadnje bakreno vrtno orodje omogoča pristen stik človeka z rastlinami in zemljo, človeka pa med delom polni z blagodejno energijo. Bakreno orodje ne rjavi in se ne obrablja tako zelo hitro, kot običajno orodje.  Kadar  obdelujemo z njim zemljo, ga celo trdimo.

 

4

 

Biodinamiki in vsi tisti, ki pri svojem delu že uporabljajo vrtno orodje iz bakra, so z njim zadovoljni.

 

 

 

Zapisala: Nuša Hamler

Foto: Milan Senica, Nuša Hamler