Kako od rastlin dobiti 1.000 – krat več moči

27mar2015

Kako od rastlin dobiti 1.000 – krat več moči

  • Objavil N. H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Predavanje Sanje Lončar v Dvorcu Bukovje v Dravogradu

Zdravilne rastline in začimbe nam lahko dajo veliko več kot si mislimo, če seveda znamo z njimi ravnati.

Kako lahko njihove moči pomnožimo?

Kako to delajo v različnih tradicijah?

Kako to počnemo biodinamiki?

Kaj vse so ljudje nekoč že vedeli, pa bi nam danes še kako prav prišlo, da ta znanja obudimo.

Paracelsus trdi, da je v materialnem telesu le tisočinka njene moči.

Sv. Hildegrada piše, da skozi rastline deluje božja ljubezen, ki potisočeri njene učinke.

Ajurveda piše, da nas lahko rastline povežejo s soncem in ozvezdji in tako posredujejo njihove moči.

Šamani pravijo, da je že duh tisti, ki zdravi.  To se pravi, da rastline zdravijo z duhom.

To je samo nekaj poudarkov iz zares zelo obširnega predavanja.

 

Kaj torej vpliva na moč rastlinskega pripravka?

Pomembno je rastišče, način gojenja, način pridelave, čas obiranja, način obiranja, če je to ročno in ob idealnih pogojih. Če je strojno, potem so rastline v šoku in potegnejo vse svoje učinkovine v korenine.  Če gremo nabirat rastline zase, rastline takoj prepoznajo naš problem, tudi če gremo do rastline za svojega bližnjega ali  prijatelja, bodo rastline skozi tebe prepoznale problem. To se pravi, da je najpomembnejši  NAMEN pristopa do rastline. Stvarstvu zelo natančno specificiraj svoje želje in ti bo pokazalo pravo pot oziroma rastlino, a moraš se poslušat in potem veš kaj potrebuješ. V nabrane rastline moraš preliti vso svojo ljubezen kolikor je premoreš. Ko zavestno rastlino odtrgamo, lahko s svojo zavestjo omogočimo, da rastlina živi naprej.

Pomemben je način shranjevanja, saj ko rastlino odtrgamo, njeno vitalnost vzdržujemo z lastno zavestjo in s tem ohranjamo svetlobo v rastlini ( eterična olja).  Rastline sušimo  (dodajamo eter toplote), shranjujemo v olju, ker se olje odziva na svetlobo, v soli ( kristal svetlobe). Vsi ti načini ohranjajo svetlobo v rastlinah. Najmanj zaželjeno je shranjevanje v zamrzovalniku ( eter mraza in vlaga), tu se rastline ne počutijo dobro, tudi sladkor ni zaželjen.

Način uporabe. Uporabljamo vodni, alkoholni ali oljni izvleček. V čajnih mešanicah je pomembno, da so pravilne, ker se njihove kumulativne učinkovine pomnožijo.

 

Koliko lahko vplivamo, da dobimo 1000 krat več moči od rastlin?

Če spremenimo svoj odnos do rastlin! To niso snovi ali surovine ki jih lahko kupimo. To so ljubeča bitja z zavestjo, s katerimi stopamo v odnose!

 

Moč prihaja iz odnosa!

Pravilna uporaba rastline ali zelišča, ki omogoči, da se sprosti njena prava moč pomeni, da smo z njo povezani, ko smo eno z rastlino, ta oživlja naš živčni sistem in osveži našo zaznavo. To pomeni, da rastlino dojamemo kot sveto, kot sredstvo povezave s celotno naravo. Tedaj vsaka rastlina sproži potencial kozmičnega življenja, katerega predstavnica je!  (Joga zelišč)

 

Zapisala: Ljuba Plazl

Slika: Nataša Štern