Izdelovanje vegetabilnih kompostnih preparatov

14sep2015

Izdelovanje vegetabilnih kompostnih preparatov

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Skupnost vrtičkarjev Prevalje je v ponedeljek, 14.9.2015 izvedla zakopavanje regratovega preparata v rastlinski ovojnici. Zakopavanje se je izvedlo skupaj s SV Ravne na Dobrijah pri Blatniku.

Do 14. ure je bilo potrebno odžagati tanjšo vejo javorja in skrbno odluščiti lubje, da smo dobili tulec, v katerega smo napolnili regratove cvetove. To nalogo je izpeljala naša predsednica Ljuba skupaj s svojim možem, za kar se ji tudi lepo zahvaljujemo. Vemo, da je s tem kar precej dela.

 

IMG_0743

 

S seboj smo prinesli posušene regratove cvetove, katere smo skrbno pomešali z regratovim čajem, ki ga je že doma pripravila Edita; napolnili smo tulce javorja. Naš edini moški predstavnik, Srečko Kante je skopal jamo, v katero smo položili napolnjene tulce v glinen lonec, ga pokrili z opeko ter zasuli z zemljo, kjer bo preparat zorel. Vreme nam ni bilo naklonjeno, saj je ves čas močno deževalo. Kljub temu smo bili dobro razpoloženi in polni pozitivne energije.

 

IMG_0764

 

Prisotni so bili člani SV Prevalje: predsednica Ljuba Plazl, Marička Čreslovnik, Edita Pandel, Srečko Kante, Marija Berložnik in Katka Fužir. Iz SV Ravne pa Milena Ramšak in Cvetka Nabernik.

Po končanem delu smo bili pogoščeni s sadjem, pecivom in dobrim sokom!

 

 

Zapis in fotografije: Katka Fužir