Aktivnosti SV Radlje v septembru 2015

20sep2015

Aktivnosti SV Radlje v septembru 2015

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Vrtičkarji Radelj ob Dravi smo se v mesecu septembru sestali na okrogli mizi v MKC Radlje ob Dravi z namenom, da izvedemo predavanje Brigite Niegelhell, dipl. terapevtke holistične energijske medicine na temo: Sistemsko uravnavanje generacijskega prenašanja navad in čustvenih odzivov. Čeprav je tema dokaj neraziskana, je zelo zanimiva in skuša razložiti prenašanje navad in čustvenih odzivov iz generacije v generacijo.

 

Skupina vrtičkarjev Radlje se je udeležila tudi predavanja Sanje Lončar na temo Narava kot vir navdiha, ki ga je organizairalo Društvo Ajda Koroška v Dravogradu. Ob tej priložnosti smo v društvu oddali nabrana in posušena zelišča rmana in kamilice za izdelavo preparatov.

V sklopu Občinskega praznika Radelj smo se 20. 9. 2015  vrtičkarji udeležili promocije »Rad mam tek«. Skupnost vrtičkarjev je na stojnici prikazala in razdelila pridelke sadja in zelenjave iz domačega vrta ter ponudila doma pripravljene napitke.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

V oktobru bomo  razdelili preparat gnoj iz roga in se pogovorili o aktualnih opravilih v vrtu (kompost, spravilo vrtnin in sadja …). Pripravljamo se tudi za izlet na Praznik kakijev v Strunjanu (14. 11. ali 15. 11. 2015). Dne 8. 10. 2015 pa bomo na rednem druženju, ki ga  pripravljamo v MKC  Radlje ob 18. uri, pripravili predavanje na temo: Ptice okoli nas. Naša gostja bo predavateljica Breda Bobovnik.

 

 

Za SV Radlje: Nada Kamenšak