Prvo srečanje skupnosti vrtičkarjev Koroške regije

10okt2015

Prvo srečanje skupnosti vrtičkarjev Koroške regije

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Po okoliških hribčkih našega posestva se zgrinjajo meglice in oblaki. A to ne moti naših članic pri pripravah za srečanje. Sliši se le: “Kam dam to? Poskusi kaj sem prinesla. Odlično je, super.” Nihče se ne sprašuje, če bo vreme vzdržalo. Po dobri stari navadi Mojca poškropi zemljo s kisom; nekoliko smeha in priprave že tečejo dalje.

 

Ustvarjalne roke naše Mare „štimajo“ zadnje podrobnosti in že prihajajo prvi obiskovalci, snemalci, pomočniki in člani drugih skupnosti. Sledi veliko objemanja, smeha, dobre volje, občudovanje dobrot, ki so jih člani prinesli s seboj in izjave za javnost.

 

Veseli smo bili, ko se nas je zbrala kar lepa množica.  Zazveneli so zvoki harmonike, sledili so pozdravi predsednice Tončke in našega župana g. Franja Goloba, ki je bil tudi pokrovitelj srečanja. Vsi pa smo bili kar malo vznemirjeni ob misli, kaj nas čaka v nadaljevanju.

 

Miha je z vnuki skrbel, da je bilo okoli ognjišča prijetno  toplo in da je dišalo po pečenih kostanjih. Zadišalo pa je tudi po dobri krompirjevi juhi, ki jo je kuhala naša Slavka.

 

Današnje druženje je bilo namenjeno družabnosti, izmenjavi izkušenj in uživanju ob dobrotah, ki nam jih jesen ponuja v izobilju. Pa tudi malo razvedrilnega adrenalina nam v teh dneh ne škodi,  zato smo si našo notranjo energijo napolnili z radostjo, optimizmom in veseljem ob igrah, ki smo jih pripravili za skupno srečanje. Spretne roke naših članov so grabile travo, luščile koruzo, sončnice, obirale fižol, prepoznavale semena z otipom in se preiskusile v oblikovanju buč. Čeprav so bila to vsakdanja opravila, smo se ob njih vsi zelo zabavali. Malvina in Krista sta naše skupnosti predstavili v pisani besedi.

 

Druženje je ves čas spremljal harmonikar Marjan, s katerim smo družno zapeli in tudi zaplesali. Na srečanju je bilo veliko nasmejanih obrazov, dobre volje, pozitivne energije in imeli smo se prelepo.

 

Hvala vsem prisotnim, ki so pomagali soustvariti to vzdušje in nasvidenje prihodnje leto.

 

 

Galerija

Zapisala: Berta Kovačič, predsednica Skupnosti vrtičkarjev Vuzenica

Foto: Arhiv SV Vuzenica