Bioenergija – uravnavanje energije na moj način (Anka Švarc)

31dec2015

Bioenergija – uravnavanje energije na moj način (Anka Švarc)

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Anka Švarc nam je predstavila svojo življenjsko zgodbo, kako je sprejela dar življenja. Z bioenergijo se ukvarja že dolga leta in je marsikomu že pomagala, ko je imel zdravstvene težave.

 

»O energijah se v zadnjih dveh, treh desetletjih veliko govori in bere. Trg je preplavljen z literaturo o teh temah, vendar je po ugotovitvah večina knjig pisana po osebnih izkušnjah avtorjev. Našli so svoje poti, ki se razlikujejo od enega do drugega, skupno vsem pa so pozitivna spoznanja, da je človek del narave, ki jo uravnavajo čudoviti zakoni. Nesmiselno, celo škodljivo se je bojevati proti temu, pametneje je ravnati skladno z njimi. Varovati naravo, slediti njenim tokovom, s hvaležnostjo jemati njene darove, skratka, živeti v harmoniji z njo, je preprost recept za živeti zdravo…«tako je svojo zgodbo začela gospa Anka.

 

Že v otroštvu je ugotovila, da so njene zaznave okolice drugačne od njenih sovrstnikov. Videla je avro rastlin, planin in ljudi. Odrastli so menili, da ima Anka pač bujno domišljijo. Vendar močan čut zaznav je rasel z njo in postajal čedalje močnejši. Svoje sposobnosti je razvijala in tekom življenja pomagala mnogim ljudem v njihovi stiski. S svojo energijo je utrjevala energijo drugih in jim pomagala do kvalitetnejšega življnja v smislu zdravja. Ni bilo potrebno, da so ljudje prihajali k njej, lahko jim je pomagala tudi na daljavo, le sliko bolnikov je morala imeti. Njene sposobnosti je počasi okolica sprejela z večjim odobravanjem, kot v začetku in k njej po pomoč je prihajalo vedno več ljudi. Tudi njena družina se je prilagodila njenemu načinu življenja.

 

Anka je spoznala, da je zelo pomembno, da je znala sprejeti, kar ji je življenje podarilo. Čeprav si je način življenja prilagodila, ni bilo vedno lahko delati z ljudmi. Njeno delo je bilo povezano z lepimi trenutki, kadar je lahko s svojo energijo pomagala ljudem do zdravja. Marsikdaj pa so se zgodbe končale tudi žalostno. In takrat se je Anka zavedala, da je pomembno tudi to, da je konec lahko tudi veliko manj boleč, kot bi sicer lahko bil. Torej je zelo pomembno, kako pripravljeni ali pa ne, ljudje zapuščamo tozemeljsko življenje.

 

Da lahko zdravo živimo, je pomembno tudi, v kakšnem okolju živimo. Tam, kjer je okolje polno dobrih energij, smo ljudje zdravi in tudi dobro funkcioniramo. Kadar je obratno, se nam to pozna na našem zdravju. Zato bi bilo dobro vedeti tudi, kakšne energije se zaznajo v naši okolici, kjer bivamo.

 

Skozi svoje pripovedovanje nas je gospa Anka tudi spomnila, kako zelo pomembno je, da živimo v skladu z naravo in se ravnamo po  njenih zakonih. Lažje in predvsem bolj človeka dostojno življenje imamo, če se tega zavedamo. Zdrava hrana, dobri medsebojni odnosi, prijazno okolje, strpnost, ljubezen in dobrota so vrednote, ki jih moramo gojiti. Le tako bo naše žiljenje kvalitetno in znosnejše, predvsem pa zdravo.

 

Gospe Anki Švarc se zahvaljujemo, ker je svojo življenjsko zgodbo želela deliti z nami. Tako smo naša predavanja v letu 2015 zaključili bogatejši za spoznanje, da je energija tista, ki nas drži pokončne in  da če želimo pokončni tudi ostati, se moramo »uglasiti« na neizčrpene moči energije tam, kjer je je obilo. Zato nas je povabila na Košenjak, kjer si lahko napolnimo naše »baterije« z blagodejno močjo energije. Namreč prav na Košenjaku, kjer je gospa Anka doma,  je območje, ki je energijsko zelo pozitivno in močno.

 

 

Zapisala: Nuša Hamler

Foto: Helena Pokeršnik