Druženje SV Radlje ob Dravi v mesecu juniju

15jun2016

Druženje SV Radlje ob Dravi v mesecu juniju

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Redno mesečno druženje smo člani Skupnosti  vrtičkarjev Radlje ob Dravi izvedli v prostorih MKC Radlje ob Dravi; naša mesečna druženja so vsako prvo sredo v mesecu. Druženja se lahko udeležijo prav vsi občani, vabilo pa je objavljeno v Vodniku za mesečna dogajanja v občinah Muta, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Vuzenica.

 

Članica društva Ajda Koroška in dobra poznavalka zelišč, pri nas poznana kot »teta pehta«, Jožica Okrogelnik, nam je najprej demonstrirala izdelavo bezgovega soka na drugačen način, kot je »šebesa« ter nam predstavila zanimiv recept iz bezga za zdravje prostate in izdelavo marmelade iz čilija. Vse izdelke smo lahko poskusili.

 

Predsednica skupnosti je pripravila predavanje na temo: pomen in namen uporabe biodinamičnih kompostnih preparatov za vrtičkarje. Obnovili smo vse kar že vemo, kar smo že vedeli in morda pozabili, pa bi morali vedeti, če vrtnarimo na biološko dinamičen način. Poglobili smo se v pravilno nabiranje, sušenje in hranjenje rastlin, ki jih potrebujemo za kompostne preparate. Posebaj je bilo opozorjeno na nepravilnosti pri nabiranju, sušenju in skladiščenju rastlin, ki smo jih spomladi morali nekateri člani društva zaradi neuporabnosti celo zavreči.

 

Pred zaključkom druženja smo člani izmenjali sadike vrtnin in se dogovorili za delovno akcijo, ki bo 17. 6. 2016 ob 17. uri na parceli;  takrat bomo izkopali lansko leto zakopane koprive, jih posušili in na to mesto ponovno zakopali koprive, ki jih bomo zjutraj natrgali in prinesli na parcelo naše članice.

 

 

Nada Kamenšak