Vrtičkarji Dravograd (junijsko srečanje)

30jun2016

Vrtičkarji Dravograd (junijsko srečanje)

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

V Skupnost vrtičkarjev Dravograd je vključenih 65 članov in se družimo vsak mesec. Druženje pričnemo s kratkih kulturnim programom, nadaljujemo s strokovno temo iz področja biodinamike in ga zaključimo z izmenjavo mnenj, sadik in druženjem. Druženja so prijetna. Naša želja pa je, da bi se ga udeležilo več naših članov.

 

Na junijskem srečanju smo predstavili ogljikov preparat. Gre za preparat, ki smo ga prvič uporabili in gre za »čudežno sredstvo«, ki okrepi atmosfero. Biodinamični preparati z njegovo souporabo delujejo še bolje. Na koncu druženja smo prisotnim razdelili po 1 liter ogljikovega preparata.

 

Naša mentorica Tončka nas je seznanila z deli po biodinamičnih priporočilih, ki jih opravimo na svojem vrtu v juniju. Skrb bomo posvetili semenom, za boljšo rast solate in korenčka bomo škropili s preparatom kremen iz roga. Mentorica je tudi predstavila preparat iz kopriv, ki ga uporabljamo pri pripravi komposta in tudi za druge namene. Pripravili smo tudi preparat iz kopriv. Nabrali smo koprive, jih malo posušili in potem zakopali v glinen lonec. Pred tem smo izkopali preparat iz koprive, ki smo ga na tem mestu zakopali lansko leto, ga posušili in shranili v šoti.

 

Sodelovali smo tudi na dveh delovnih akcijah, na katerih smo pripravili gredice v Učnem centru, posejali semena in posadili sadike.

 

Vrtičkarji Dravograda se bomo ponovno srečali v začetku septembra.

 

 

 

Miha Ločičnik