3. srečanje otrok, staršev in mentorjev vrtov na šolah in vrtcih Koroške

28sep2016

3. srečanje otrok, staršev in mentorjev vrtov na šolah in vrtcih Koroške

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

OŠ Koroški jeklarji sodeluje v projektu šolski vrtovi, zato je 28. 9. 2016 potekalo na šoli 3. srečanje šol in vrtcev ter njihovih mentorjev. Prišli so učenci iz različnih šol in vrtcev skupaj z mentorji, pa tudi s starši. Potekal je kratek kulturni program in pozdrav gostitelja gospoda ravnatelja Aljaža Banka, župana občine doktorja Tomaža Rožena in vodje projekta predsednice Društva Ajda Koroška, gospe Antonije Ločičnik.

 

img_2312

 

Učenci so zaplesali in zapeli ter tako popestrili začetek prijetnega popoldneva. Druženje so nadaljevali v delavnicah. V »ustvarjalnici za najmlajše« so otroci vrtcev s pomočjo njihovih vzgojiteljic v štirih skupinah  izdelovali okrasne predmete iz naravnih materialov, si pripravili sadne napitke in zeliščne namaze. V delavnici »semena in njihov pomen za samooskrbo« so s pomočjo članice društva Ajda, očistili  in shranili različna semena, ki so jih  pridelali učenci naše šole na šolskem vrtu. Tudi v delavnici »moj čajček« so uporabili zelišča s šolskega vrta. Da se da iz listov narediti rožice, so ugotavljali na drugi delavnici. Na šolskem vrtu pa so v izvedbi članov Sadjarskega društva Mežiške doline posadili sadno drevo. V delavnici »naredimo visoko gredo«,  pa so ugotovili, da je potrebno precej različnega naravnega materiala za njeno izvedbo.

 

img_2342

 

Dogajanje je bilo pestro in zanimivo, vse skupaj smo tudi posneli s KTV Ravne in Dravograd. Po delavnicah so se vsi udeleženci srečanja, tudi starši, spremljevalci otrok, lahko okrepčali v jedilnici  s pokušino koroških jedi.

 

Zapisala: Majda Nabernik