Zakopavanje biodinamičnih preparatov

01okt2016

Zakopavanje biodinamičnih preparatov

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Tokrat smo se 1. oktobra biodinamični vrtičkarji iz našega društva zbrali v UC Bukovje na delavni akciji, ki je za biodinamike izrednega pomena. Čas od konca junija do Božiča je za zemljo čas vdiha. Sile življenja, ki oblikujejo rastline, so od jeseni do spomladi bolj v zemlji. Tam pri zorenju preparatov vtisnejo svoj pečat še silam, vezanim na uporabo zdravilnih rastlin in živalske ovojnice. Naši preparati tako združujejo rastlinske, živalske in kozmične sile, ki pomenijo pravo bogastvo.

 

vmesna-slika

 

Veliko nas je prišlo, saj se zavedamo pomembnosti izdelave biodinamičnih preparatov. S seboj smo prinesli zelo veliko skrbno nabranih in posušenih zelišč ter z njimi napolnili ovojnice in jih položili v zorenje zemlji. Izdelali smo kompostne preparate v živalskih ovojnicah in preparat gnoj iz roga (P 500).

 

Naši skrbno izdelani preparati pomenijo slehernemu biodinamiku neizmerno bogastvo. Z njihovo uporabo pri vrtnarjenju in kmetovanju lahko pomagamo zemlji, rastlinam in živalim, da ohranijo zdravje. Posredno pa poskrbimo tudi za naše zdravje in zdravo preživetje nas vseh.

 

zadnja-slika

 

Veseli, ker je bilo delo dobro opravljeno, smo posedli okoli rdeče bukve, se oddahnili in okrepčali z dobro malico. V zavetju pod bukvijo smo pokramljali in izmenjali marsikatero iskušnjo o vrtnarjenju. Energija, ki je vela iz tega lepega in častitljivega drevesa, pa nas kar ni pustila domov …

 

 

 

Zapis in fotografije: Nuša Hamler