Skrivnosti dvanajstih svetih noči

14dec2016

Skrivnosti dvanajstih svetih noči

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Značilnost in bistvo svetih noči, to je obdobje od 24. decembra do 6. januarja je vsakonočno menjavanje, prelivanje, sestopanje in delovanje moči kozmosa na zemeljsko površino.

 

Med časom dvanajstih Svetih noči so prisotne najmočnejše sile zodiaka, ki omogočajo preobrazbo in prilagajanje. V tem času dobijo tudi semena v zemlji pulze, ki so pomembni za razvoj rastlin v bodočnosti. Če jih v tem času zakopljemo v zemljo, poskrbimo za rast zdravih rastlin in s tem možnost preživetja generacij za nami. Biodinamiki v času med 24. decembrom in 6. januarjem zakopljemo v zemljo semena naših kulturnih rastlin.

 

vpliv-sv-noci-na-nase-zdravje

 

Po vsej verjetnosti nam ta skrivnostni čas ni poslan naključno. Poskušajmo ga  čimbolj doživljati v mislih, z vsem čutenjem in skozi te občutke tudi udejanjiti. Tako imamo možnost v dvanajstih svetih nočeh ponovno pridobiti ravnovesje telesa in duha. Ta čas v celoti nudi možnost napredovanja človekove duhovnosti in da s pomočjo duhovnih zakonitosti deluje na materijo.

 

 

krasitev-bozicne-jelke-po-priporocilu-r-steinerja

 

 

Tudi simboli in oblike, ki jih v življenju srečujemo, vplivajo na nas, še posebej, če jih vidimo večkrat. Prav zato je Dr. Rudolf Steiner predlagal krasiti Božično drevesce nekoliko drugače, kot je sicer v navadi.  Svetuje, da na konice vejic nanizamo 33 rdečih vrtnic, ki nas preko simbolike pripeljejo ali nas vodijo do osredotočanja svojih sposobnosti. Nato pritrdimo na vejice drevesca, v obliki velikega križa, sedem znakov. Od spodaj navzgor so to kvadrat, ki simbolizira  štirislojnosti narave, nato trikotnik, simbol trojnosti človeške narave, v sredino pritrdimo simbol za Tarok, ki predstavlja simbol novega življenja. Levo in desno od tega namestimo znak alfa in omega, ki simbolizirata začetek in konec vsega ali sveta. Sledi znak Tao, pradaven simbol življenja. Na vrhu linije pritrdimo pentagram, kot simbol popolnosti ali končnega smisla. Ko namestimo te simbole v navedenem zaporedju, namestimo še sedem padajočih simbolov naših planetov v obliki črke S. Znake za tri nadsončne planete Saturn, Jupiter in Mars namestimo zgoraj. Sonce pride v sredino, levo k znaku za Tarok. Znake za podsončne planete Venero, Merkur in Luno zvrstimo v spodnji del. Ti znaki neba simbolno  pomenijo nebesno svetlobo, ki se milostno daruje človeku; dajejo možnost, da se lahko s pomočjo kolektivne zavesti  iz preteklosti, naše slabe strani spremenijo v dobre.  Če postavimo pod drevesce na desno stran še jaslice, imamo pred seboj simbolizirano pot, po kateri pridemo “do boljšega človeka v sebi”.

 

V Svetih nočeh je močno prisotno delovanje posameznih ozvezdij ne le na zemeljsko površino, na rastline in živali, temveč tudi na človeka. Tako sile Ovna (v noči iz 24. na 25. dec.) delujejo na funkcijo glave, ozvezdje Bika (zvečer in v noči iz 25. na 26. dec.)  plemenitijo  predel od grla do žrela, ozvezdje Dvojček (26. zvečer in v noči na 27.) vpliva na ramena, roke in dlani, Rak (27. 12.) skrbi za prsi, želodec in jetra. Na trebušno prepono vpliva Lev (28. 12.), Devica (v noči iz 29. na 30. dec.) poskrbi za trebušno votlino, Tehtnica ( zvečer 30. in 31. dec.) pa pokriva področje kolkov, ledvic in mehurja. V prvem dnevu novega leta nam daje možnost Škorpijon, da poskrbimo za sečevod in spolne organe, Strelec  (2. jan. zvečer in ponoči) daje možnost za utrditev stegen in ven, ozvezdje Kozoroga (3. jan. zvečer in ponoči) pa napaja naše kosti, sklepe in kožo. Vodnar (iz 4. na 5. jan.) harmonizira meča, goleni in vene, ozvezdje Rib (na zadnjo sv. noč iz 5. na 6. jan.) pa poskrbi za normalno funkcioniranje stopal.

 

Na navedene dneve si poskušajmo utrjevati in / ali zdraviti posamezna področja telesa. Skozi vseh 12 svetih noči imamo možnost, da se vsi deli (področja) telesa uglasijo in uravnajo na zdravilne vibracije. Neskončna naklonjenost  vesolja nam  nudi prav vso podporo, da lahko uživamo zdrave plodove zemlje in utrdimo svoje zdravje na telesnem, duševnem in duhovnem nivoju. Ne zamudimo izkoristiti prav vseh darov 12-ih Svetih noči, da napredujemo v svoji rasti k popolnosti.

 

 

 

Zbrala in zapisala: Nuša Hamler

Fotografije: Nuša Hamler