Vabilo na predavanje Marie Ana Kolman: Drevesa – miti, legende, zdravilnost (2.del)

27mar2017

Vabilo na predavanje Marie Ana Kolman: Drevesa – miti, legende, zdravilnost (2.del)

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Vabimo vas na predstavitev nove knjige Marie Ane Kolman: Drevesa – miti, legende, zdravilnost (2.del), ki bo v petek, 31. 3. 2017 ob 17.00 v Dvorcu Bukovje,  Dravograd.

 

Predstavitev druge knjige Drevesa – miti, legende, zdravilnost – 2.del, bo poleg vsebine knjige tudi predavanje o drevesih kot »zdravilcih specialistih«. Vsako drevo iz knjige pisateljica predstavi kot sprejemnika ali oddajnika energije in razloži nepoznana znanja o tem, kako si človek lahko najde tisto drevo, ki mu bo v pomoč pri zdravljenju ali oporo na njegovi življenjski poti, pa tudi enostavne tehnike za vzpostavitev povezave med človekom in »njegovim« drevesom.

 

Da bi se znanja o pomenu dreves za zdravje človekovega telesa in duha ohranila, je pisateljica pri predstavitvi dreves posegla daleč nazaj, ko drevo ni bilo le surovina, ampak domovanje božanstev in duhov. Pri tem jo je vodil tudi zapis Hermanna Hesseja v njegovih Popotovanjih: » Drevesa so svetinje. Kdor se zna z njimi pogovarjati, kdor jim zna prisluhniti, izve resnico. Ne pridigajo naukov in napotil, pridigajo o prazakonih življenja; posamičnosti jim niso mar.«

 

 

Vabljeni!