Aktivnosti Skupine za semenarjenje do polletja 2017

26jun2017

Aktivnosti Skupine za semenarjenje do polletja 2017

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

V letu 2017 smo v skupini za semenarjenje morali zasnovati nov načrt dela za tekoče leto, saj v UC nimamo več njive za semenarjenje. Zato bo večji poudarek na možnosti semenarjenja na vrtu in pa na delu z zelišči (kako priti do semen različnih zelišč, vegetativno razmnoževanje itd …)

 

V februarju smo izvedli prvo druženje in potrdili predlog dela za tekoče leto. Ker smo v lanskem letu aktivno semenarili, smo pregledali poročilo o izmenjavi semen, ki je bilo izvedeno decembra 2016. Odločili smo se, da nadaljujemo tudi z individualnim semenarjenjem in sodelujemo na izmenjavi semen v društvu tudi ta konec leta na zaključni prireditvi društva.

 

20170518_155440

 

Marca smo izvedli predavaje Miše Pušenjak z naslovom: Priprava tal za presajanje, sajenje in setev na prosto, ter pomembnost zastirk. Predavnje je bilo za vse člane društva in za izven.

 

Naše delavnice izvajamo glede na potrebe in možnosti v biodinamičnem učnem centru (BD UC) Bukovje, zato datume druženj določamo sprotno. Če je le mogoče, potekajo delavnice pod strokovnim vodstvom Miše Pušenjak, ki je že od začetka ustanovitve mentorica Skupine za semenarjenje.

 

V maju smo izvedli prvo večjo delavnico v BD UC. Sodelovali so vsi člani Društva Ajda Koroška in pa študentje iz FF Maribor z ddr. Ano Vovk Korže. Prvi del delavnice je bil teoretične narave, v drugen delu pa smo pod vodstvom Miše Pušenjak zasadili vse tematske vrtove v BD UC.

 

 

 

Zapis: Nuša Hamler