2. Srečanje Skupnosti vrtičkarjev Koroške v Radljah ob Dravi

26jun2017

2. Srečanje Skupnosti vrtičkarjev Koroške v Radljah ob Dravi

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Vrtičkarji smo veseli in družabni ljudje. Večkrat pokukamo v zemljo, škropimo rastline s čaji, se trudimo za biodinamično vrtičkanje, zanima nas homeopatiji in Bachove cvetne esence, kaj počnejo čebelice; skratka veliko smo v stiku z naravo.

 

Prvo srečanje Skupnosti vrtičkarjev Koroške je bilo v Vuzenici, drugo pa smo organizirali v Radljah ob Dravi. Ogledali smo si naš 300 let star park v angleškem stilu s Kalvarijo pred Dvorcem Mahrenberg in sodobni novo zgrajeni kompleks Dom Hmelina s sodobnim parkom, v katerem so igrala, fitnes naprave, energetske točke in visoke grede, kjer vrtnarijo oskrbovanci doma.

 

Organizirali smo pravo medgeneracijsko srečanje. Ogledali smo si 300 let stara drevesa in zasaditve novih drevesnih vrst na mesta, kjer so nekatera drevesa propadla. Nekatera od teh novih dreves so vzgojena iz semen, ki so odporna na človeške napake in potrebujejo manj oskrbe.

 

V domu so nam zaplesali osnovnošolci v folklornih oblačilih, bosi kot so bili včasih, veseli kot vedno in nagajivih lic. Mladi folkloristi so spodbudili tudi oskrbovance  Doma Hmelina, da so se predstavili s svojo skupino Žoga bend. Stisnili so zobe, pozabili na starost in bolečine ter zaigrali živo in poskočno, da so nas zasrbele pete.

 

Za umiritev pred kosilom smo se odpravili še na skupni sprehod po modernem parku v stilu doktorja Seussa, malo potelovadili, nato pa se družili ob domače pečenih dobrotah, ki so jih pripravile skrbne roke pridnih radeljskih vrtičkark, ki veljajo za prave pekovske in kuharske mojstrice.

Ob slovesu pa smo si obljubili, da se kmalu znova snidemo.

 

 

Zapisala:  Nada Kamenšak, predsednica Skupnosti vrtičkarjev Radlje ob Dravi