Delo SV Mislinja in Skupnosti biodinamikov Mislinjske doline za prvo polletje 2017

28jun2017

Delo SV Mislinja in Skupnosti biodinamikov Mislinjske doline za prvo polletje 2017

  • Objavil N.H.
  • 1 Značke
  • 0 komentarjev

Sestajamo se na OŠ v Mislinji, vsak drugi ponedeljek v mesecu ob 18. uri. Prvi sestanek SV je bil 24.1.. Tončka Ločičnik in Nuša Hamler sta nam predstavili osnove biodinamike. Februarja je bil 2. sestanek SV, kjer smo opozorili na biodinamične ukrepe v tem mesecu in opozorili na datum za nalivanje izvirske vode. Pogovorili smo se o pomenu kolobarjenja.

 

Marca smo predstavili biodinamične ukrepe za tekoči mesec ter spomnili na dan za nalivanje izvirske vode. Nuša je imela predavanje o korenini svetlobe. Aprila smo imeli sestanek IO SB (skupnosti biodinamikov) Mislinjske doline. Dogovorili smo se, da bi na vse sestanke SV Mislinja vabili tudi člane SV Slovenj Gradec in predlagali dve predavanji za SB Mislinjske doline. V tem mesecu je bil tudi sestanek SB, kjer smo opozorili na biodinamične ukrepe v aprilu in spomnili na datum nalivanja izvirske vode. Matjaž Jež nam je predaval na temo: Kolobar ter setveni in sadilni načrt. Pogovorili smo se tudi o letnem izletu.

 

Maja smo imeli sestanek SB, kjer smo omenili pomembne biodinamične ukrepe v tem mesecu, datum za nalivanje izvirske vode ter spregovorili o preparatih in njihovi uporabi. Dogovorili smo se, da bo izlet 3.6. Obiskali bomo Waldorfski vrtec, Urbane vrtove ter Botanični vrt v Mariboru. Odločilo smo se, da bomo sodelovali na stojnici Festivala parade učenja v organizaciji MOCIS, ki je bil 17.5. v Slovenj Gradcu. Junija smo imeli sestanek SV in se pogovarjali o biodinamičnih ukrepih v tekočem mesecu, o nabiranju rastlin za preparate, ter si razdelili kremen iz roga, gnoj iz roga, gnoj po Mariji Thun ter baldrijan.

 

 

Zapisal:

Predsednik SB Mislinjske doline in SV Mislinje: Zdravko Valenčak